Puhelinnumero

040 823 7738

Sähköposti osoite

hierontafysiokatja@gmail.com

Avoinna

Ma-Su: 8.00-21.00

Fysioterapian tarkoituksena on parantaa toimintakykyä, edistää liikkumista, sekä vähentää kiputiloja. Fysioterapiassa tilannetta kartoitetaan laajalla haastattelulla sekä fysioterapeuttisella tutkimisella. Tutkimisen avulla tehdään fysioterapeuttinen diagnoosi ja henkilökohtainen suunnitelma jatkosta. Fysioterapialla voidaan myös ennaltaehkäistä rasitus- ja urheiluvammoja. Fysioterapia soveltuu jokaiselle iästä ja kunnosta riippumatta.

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

Tuki- ja liikuntelinfysioterapiassa keskitytään mm. luuston, nivelten, nivelsiteiden, jänteiden ja lihasten vaivoista johtuviin kipuihin tai toimintakyvyn ongelmiin. Tuki- ja liikuntelimistön oireet voivat alkaa jonkin tapaturman jälkeen. Oireet voivat kehittyä myös vähitellen esimerkiksi kehon kuormituksen muuttumisen seurauksena. Ikääntyminen ja erilaiset sairaudet lisäävät tuki- ja liikuntaelin vaivojen riskiä.

Tavallisimpia fysioterapiaa vaativia ongelmia ovat:

  • niska- ja hartiaseudun jännittyneisyys ja vaivat
  • alaselän kivut tai oireilu
  • yksittäisen nivelten kipuilu, esimerkiksi nilkka tai polvi
  • kirurgiseen hoitoon valmistautuminen tai leikkauksen jälkeinen kuntoutus

Perusteellinen fysioterapeuttinen tutkimus luo perustan fysioterapian sisällölle. Siksi ensimmäiseen käyntiin kannattaa varata aikaa enemmän. Tuki- ja liikuntaelin fysioterapiassa pyritään löytämään syitä ongelmien syntymiseen, lievittämään oireilua sekä antamaan asiakkaalle ohjeet oireiden ennaltaehkäisyyn tulevaisuudessa. Menetelminä tuki- ja liikuntaelin fysioterapiassa käytetään mm. terapeuttinen harjoittelu, teippaukset, fysikaalinen ja manuaalinen terapia sekä painokevennetty harjoittelu.